Fémhulladéknak adták el a MÁV Cargo vagonjait

Nem indítványozták a gyanúsított vasúti vezetők letartóztatását

Rendkívüli közgyűlést hívott össze a MÁV vezérigazgatója, miután kiderült, hogy büntetőeljárás indult a MÁV Cargo vezetőjével, valamint annak társaival szemben, a vasúttársaság vagyonának elherdálása okán - értesült a HavariaPress.

2008.09.04 07:04HavariaPress

Nem kezdeményezte az ügyészség a MÁV Cargo vezérigazgatójának és két korábbi vezető munkatársának előzetes letartóztatását, akik ellen hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás - értesült a HavariaPress. A három vasúti vezető, akiket azzal gyanúsítottak, hogy évekkel ezelőtt fémhulladéknak adtak el 2000, még működőképes vagont, így szabadlábon várhatja az ügy további folytatását.
 
Bár a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai előterjesztést tettek az ügyészség felé a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozására, a Fővárosi Főügyészség mégsem élt az indítvánnyal, ehelyett utasította a BRFK-t a három férfi szabadlábra helyezésére. A rendőrséghez még 2007. májusában érkezett feljelentés, melyben egy országgyűlési képviselő a MÁV Cargo jogelődjének 2002-2003-ban lezajlott gyanús ügyleteire hívta fel a hatóság figyelmét.
 
Eszerint a vasúttársaság 2000 darab még futóképes, vagy kis javítással azzá tehető tehervagonját értékesítették, a gyanú szerint törvénysértő módon. Miután az igazságügyi közlekedési, gépjármű- és vasútgépészeti szakértők szakvéleményei nyilvánvalóvá tették, hogy a kocsikat mélyen értékük alatt, fémhulladékként adták el - legalább egymilliárd forintos kárt okozva ezzel -, e héten kedden a rendőrség őrizetbe vett három feltételezett vétkest, akikkel szemben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.