Lehet közlekedni a szakaszon

Van jó hír is: megindult a vonatközlekedés Nagykanizsa és Zalakomár között

Megindult a vonatközlekedés Nagykanizsa és Zalakomár között a Budapest-Gyékényes vonalon szombat délelőtt, a Zalaegerszeg-Rédics vonalon Csömödér és Rédics között várhatóan még több napig pótlóbuszok járnak.

2014.09.13 11:55MTI

A Mávinform közleménye szerint a Budapest-Székesfehérvár-Gyékényes vasútvonal Zalaszentjakab és Nagyrécse szakaszán 10 órára eltávolították a megdőlt fát és helyreállították a felsővezeték-rendszert, így az utasoknak már nem kell átszállniuk pótlóbuszokra.

Ugyanezen vonal Murakeresztúr-Őrtilos közötti részén a vasúttársaság szakemberei még dolgoznak a fák eltávolításán és a felsővezetéki zárlat megszüntetésén. Dízelvontatással várhatóan még délelőtt megindulhat a közlekedés, ha az átázott talaj miatt további fák nem dőlnek a sínek felé.

A Zalaegerszeg-Rédics vonalat reggel bejárták a MÁV szakemberei, és megállapították, hogy Csömödér-Lenti szakaszon, mintegy 70 méter hosszan elmosta a pályát a belvíz. Emiatt a várhatóan több napig tartó helyreállítás befejezéséig pótlóbusz viszi az utasokat Csömödértől Rédicsig.

A busz csak azokat a vasútállomásokat, megállókat érinti, amelyek megközelítését éppen nem akadályozzák közúti vízátfolyások. Zalaegerszeg és Csömödér között a délutáni vonatok már közlekedhetnek.

Az elmosott szakasz helyreállítását várhatóan a jövő hét elején kezdheti meg a vasúttársaság - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.