Pótlás

Komoly fennakadást okozott egy platós teherautó a miskolci vasútvonalon

Leszakította egy nyíltvonali átjáróban mindkét pálya fölött a felsővezetéket egy teherautó, emiatt Miskolc és Nyékládháza között ma estig vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

2014.09.11 15:34Havariapress

A Budapest-Miskolc vasútvonalon utazóknak várhatóan este hét óráig Nyékládháza és Miskolc között vonatpótló autóbuszokkal kell utazniuk, mert ezen a szakaszon egy nyíltvonali vasúti átjáróban áthaladó platós teherautó daruja leszakította mindkét pálya fölött a felsővezetéket. Két vezetéktartó oszlop is kidőlt, vezetékek kerültek a sínek közé.

A MÁV szakemberei a rendőrségi helyszínelés befejeztével foghattak hozzá a helyreállításhoz. Várhatóan este hét óra körül az egyik vágányt átadhatják a vonatközlekedés számára. Nyékládháza és Miskolc között – a tervek szerint, a munka előrehaladásától függően – mindkét pályán csak péntek dél körüli időpontban indulhat újra a vonatközlekedés.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon közlekedő miskolci és nyíregyházi intercity vonatok, illetve a sátoraljaújhelyi sebes- és gyorsvonatok 20-30 perces késésekkel közlekednek. Valamennyi vonat helyett Miskolc és Nyékládháza között vonatpótló autóbuszokkal kell utazni. A Füzesabony-Miskolc-Hidasnémeti viszonylatban közlekedő személyvonatok egyelőre nem közlekednek.

A sátoraljaújhelyi sebes- és gyorsvonatok Füzesabony és Nyékládháza között minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Az erre közlekedő Iintercity, gyors- és sebesvonatok Füzesabony és Nyékládháza között felármentesen vehetőek igénybe, az IC és gyorsvonati pótdíjat csak az ezen a viszonylaton utazóknak a további intézkedésig nem kell megfizetniük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.