Felfüggesztett börtönt kaphat

Hűtőszekrényében tárolta a robbanószert

Otthonában, a hűtőszekrényében tárolt robbanóanyagot és robbanószert egy budapesti férfi, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik.

2014.09.11 09:33MTI
freedigitalphotos.net/cbenjasuwan

A Fővárosi Főügyészség közleményében az áll: a vád szerint a most 45 éves férfi évekkel korábban megszerzett egy épületbontási területről származó, katonai célra rendszeresített TNT-szelencét, valamint több utászgyutacsot, majd ezeket VIII. kerületi lakásának hűtőszekrényében tárolta.

Májusban a férfi vendégei társaságában elővette a hűtőszekrényből a robbanóanyagot és robbanószert, és azt állította, hogy azokkal akár az egész háztömböt, de legalább a szobát fel tudná robbantani.

Miután a vádlottnak nem volt hatósági engedélye, a Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntette miatt vádolja. A vádiratban felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tettek indítványt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.