Szabadnap

Életet mentettek - nem engedték, hogy elvérezzen

A mentősök szerint elvérzett volna a kerékpáros, ha a komáromi rendőrök és a szabadnapos mentőápoló nem nyújt azonnali segítséget.

2014.09.09 08:21ma.hu
Fotó: police.hu

Súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési balesethez riasztották a komáromi rendőröket 2014. szeptember 8-án délután az 1. számú főút almásfüzítői szakaszához, ahol egy kerékpáros és egy személygépkocsi ütközött össze - írja a police.hu.

Nyikus Krisztián r. törzsőrmester és Cselepák Péter r. törzsőrmester érkeztek elsőként a helyszínre. Az egyenruhások, látván a kerékpáros sérüléseit, egy szabadnapos mentőápolója segítségével azonnal elsősegélyt nyújtottak részére. A férfi vérző sebeire nyomókötést helyeztek és a mentő helyszínre érkezéséig stabilizálták állapotát.

A mentősök tájékoztatása szerint a két járőr és a mentőápoló azonnali beavatkozása nélkül a kerékpáros akár el is vérezhetett volna a helyszínen.

A mentősök a sérültet kórházba vitték, Nyikus Krisztián r. törzsőrmester és Cselepák Péter r. törzsőrmester pedig további segítséget nyújtott kollégáinak a forgalomirányításban, a baleset helyszínelésében, és a szemtanúk felkutatásában.

A helyszínelés ideje alatt kiderült, hogy a személygépkocsi vezetője és a kerékpáros a vasúti átjáró szintbeli találkozásánál ütközött össze, mikor a biciklis a járdáról az úttestre hajtott.

A baleset körülményeit a Komáromi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya vizsgálja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.