M1 Híradó

Házi őrizetben a főnyomozó

Házi őrizetbe helyezte a bíróság L. Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egykori főnyomozóját és társát, aki korábban szintén rendőr volt. Egyebek mellett befolyással üzérkedéssel gyanúsítják őket.

2014.08.08 22:25MTI
Forrás: Wikipedia

Az ügyészség szerint azzal az ígérettel csaltak ki több millió forintot egy vállalkozótól, hogy rendőrségi nyilvántartási adatokat tudnak megszerezni. Akár nyolc év börtönbüntetést is kaphatnak - mondták a hírműsorban.

L. Ferenc szabadon távozhatott a bíróság épületéből, miután a több mint kétórás ülés után harminc napra házi őrizetbe helyezték. Nyilatkozni nem akart.

Ügyvédje, Lakatos Ádám a híradónak elmondta: védence fellebbezett a végzés ellen, és panaszt jelentett be a gyanúsítás közlésével szemben. Ezzel egy időben részletes vallomást tett, és ebben kifejtette álláspontját az üggyel kapcsolatban - tette hozzá.

Emlékeztettek, hogy a BRFK egykori életvédelmi főnyomozóját, a most magánnyomozóként dolgozó L. Ferencet a Terrorelhárítási Központ, üzlettársát pedig a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el szerda hajnalban. Az ügyészség szerint a két férfi tavaly pénzt vett át valakitől, azt ígérve, hogy hivatalos személyeket megvesztegetve különböző rendőrségi nyilvántartási adatokat szereznek meg.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a híradónak azt mondta: a Budapesti Nyomozó Ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt tett indítványt a két férfi házi őrizetének elrendelésére.

A híradó más forrásból úgy értesült, hogy L. Ferencék egy híradástechnikai berendezéseket forgalmazó kft. ügyvezetőjétől kaptak megbízást a cég üzleti partnerének ellenőrzésére, amiért több mint százmillió forintnak megfelelő eurót és angol fontot kaptak. Információik szerint a két magánnyomozó nem számolt el a pénzzel, sőt további tízmilliókat követelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.