Paraffinolaj

Veszélyes anyagot tartalmazó hordókat találtak Pápa-Tapolcafőn

A tűzoltók a hordók köré földsáncot emelnek, az eldőlt hordókat pedig felállítják, megakadályozva a veszélyes anyag további szivárgását.

2014.08.05 20:13MTI
freedigitalphotos.net/sakhorn38

A környezetre veszélyes paraffinolajat tartalmazó hordókat találtak Pápa-Tapolcafőn kedd délután – közölte az MTI-vel a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Csépányi-Barczi Petra elmondta, hogy négy 250 literes és öt 50 literes hordót találtak Pápa-Tapolcafőn, a gannai bekötőútnál, amelyekben a pápai tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobillabor vizsgálata alapján a környezetre veszélyes paraffinolaj van.

Ettől a helytől két kilométerre három 200 literes és öt 50 literes, fáradtolajjal teli hordót is találtak. A tűzoltók a hordók köré földsáncot emelnek, az eldőlt hordókat pedig felállítják, megakadályozva a veszélyes anyag további szivárgását.

Minden hordó külterületen található, emberre nem jelent veszélyt a bennük lévő anyag. A környezetvédelmi hatóság szakemberei jelenleg a helyszínre tartanak, a további teendőkről ők döntenek – közölte a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.