Kábítószercsempészeket fogott el a rendőrség,

4 kg kokó az autóalkatrészben

Príme kokain Hollandiából, "kár", hogy fennakadt az ellenőrzésen.

2014.07.17 13:35MTI
Forrás: Wikipedia

Az egyik gyanúsított, egy 29 éves férfi július 9-én Rotterdamban autóalkatrészeket adott át egy futárcégnek, hogy azokat Magyarországra szállíttassa. Miután a szállítmány Magyarországra érkezett, a másik gyanúsított, egy 44 éves kérésére egy másik futárcég vitte tovább a megrendelő által megadott címre.

Az alkatrészeket szállító gépkocsit azonban július 10-én az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök, és a jármű rakterében egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva körülbelül négy kilogramm súlyú, tömbbé préselt, por állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók.

A rendőrség tudatta azt is, hogy az elsődleges szakértői vélemény szerint a por nagy tisztaságú kokain, amelynek piaci értéke körülbelül 80 millió forint.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit július 11-én fogták el, egyiküket Pomázon, másikukat Budapesten. A bíróság július 13-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.