Lakóházakba vagy melléképületekbe költöznek

Támadnak a méhek és a darazsak Somogyban

Mentősöknek, tűzoltóknak egyaránt adnak munkát a fullánkosok Somogyban; a hét végén táborozó gyerekekre támadtak darazsak Gálosfán, a tűzoltókat pedig négyszer riasztották a lakóházakba vagy melléképületekbe beköltözött darazsak miatt.

2008.08.25 16:09MTI

A kaposvári mentőállomás ügyelete az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a hat gyermeket, akiket megszúrtak a darazsak, a helyszínen ellátták, egyiküket sem kellett kórházba szállítani. Egy héttel korábban viszont a mentők három ember vittek a kaposvári kórházba, darázs, méh, illetve lódarázs okozta szúrás miatti rosszulléttel, hárman pedig maguk mentek be az ambulanciára. 

Mint arról Heizler György, a megyei katasztrófavédelmi igazgató beszámolt, hetente több, esetenként naponta 4-5 segítségkérő hívást is kapnak méhek és darazsak miatt. Telefonos bejelentés alapján nagyon nehéz eldönteni, hogy valóban életet veszélyeztető helyzetről van-e szó, ezért a tűzoltók kivonulnak - mondta az igazgató, hozzátéve: a helyszínen sokszor kiderül, hogy a tűzoltók beavatkozása nélkül is megoldható lett volna probléma.
 
Egy-egy ilyen kivonulás legkevesebb százezer forintba kerül, ezért a bejelentőknek jobban meg kellene gondolniuk, valóban indokolt-e riasztaniuk a tűzoltókat - hívta fel a figyelmet Heizler György. Közölte: tervezik, hogy felveszik a kapcsolatot a megye méhészeivel, hogy az életre nem veszélyes helyzetekben segítsék, mentesítsék a tűzoltókat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.