Fegyverrel fejbe

Öt évre ítéltek egy férfit, aki pénzváltót rabolt ki Szegeden

Öt év fegyházbüntetéssel sújtotta első fokon a Szegedi Járásbíróság hétfőn azt a 19 esztendős harkakötönyi férfit, aki januárban kirabolt egy pénzváltót a csongrádi megyeszékhelyen.

2014.07.14 13:42MTI

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettében elmarasztalt férfi leghamarabb büntetése felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A büntetlen előéletű, egészségügyi végzettségű, akkor munkanélküli fiatalember előre eltervezte a rablást. A világhálón választotta ki a pénzintézetet, magához vette nagyapja gázriasztó fegyverét, majd január 15-én Szegedre utazott. Arcát sállal eltakarva lépett be az üzlethelyiségbe, az ott dolgozó két nőt az ügyféltér és a kassza közötti üvegajtó kinyitására szólította fel. Ezután fegyverét elővéve belépett a kasszatérbe, majd a pisztoly markolatával többször fejbe ütötte az egyik, félelmében az asztal alá bújó, és úgy telefonon segítséget hívni próbáló sértettet.

A vérző fejű alkalmazott – akit láthatóan nagyon megviseltek a történtek, a tárgyaláson is többször elsírta magát – társával az utcára menekült. A két nő segítségért kiabált, eközben az üzlet ajtaját tartották kívülről, hogy a vádlott ne tudjon elmenekülni. A férfi összeszedte a bankjegyeket, mintegy 2,2 millió forint értékben, majd az ajtót kívülről tartó sértettet ellökve távozott az üzletből, a járókelők azonban a közelben föltartóztatták.

A vádlott – aki a szakértői vélemény szerint beszámítási képességét nem befolyásoló személyiségzavarral küzd – a bíróság előtt nem tudott magyarázatot adni a történtekre, úgy fogalmazott, hogy nem is volt igazán szüksége a pénzre.

A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.