Késnek a vonatok

Késések a váci vasútvonalon: javítás közben rongálódott meg a felsővezeték

Az éjszakai órákban megjavították a szombaton meghibásodott biztosítóberendezést Fegyvernek-Örményes és Törökszentmiklós között. Késnek a vonatok a nyíregyházi vonalon is.

2014.07.13 08:26MTI

Műszaki okok miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon - tájékoztatta a Mávinform vasárnap reggel az MTI-t.

A felsővezeték rongálódott meg egy szakaszon a váci állomáson, az ott folyó felújítási munka közben. A kivitelező cég már dolgozik a helyreállításon.

Az éjszakai órákban megjavították a szombaton meghibásodott biztosítóberendezést Fegyvernek-Örményes és Törökszentmiklós között. A Budapest-Debrecen vasútvonalon már vasárnap hajnaltól menetrendszerű a vonatközlekedés a Mávinform közleménye szerint.

Késnek a vonatok a nyíregyházi vonalon is

A jelző- és biztosítóberendezés hibája miatt harminc-negyven perces késésekre kell számítani a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonalon - közölte a Mávinform vasárnap reggel az MTI-vel.

A közlemény szerint Cegléd és Abony között romlott el a berendezés, ami miatt a sorompók sem működnek.

Azt írták, hogy a vonatok csak lassabban haladhatnak ezen a szakaszon, a vasúti átjáróknál pedig csak az óránkénti 15 kilométeres sebesség a megengedett.

A tájékoztatás szerint az InterCity-vonatok is késnek. A nagyobb torlódások és késések elkerülése érdekében egyes gyors- és IC-vonatokat Cegléden, Szolnokon, illetve Abonyban egyesítenek és Szolnok és Cegléd szakaszon egy vonatként közlekednek, a Cegléd-Záhony közötti személyvonatok Szolnokig közlekednek, illetve onnan indulnak.

A vasúttársaság szakemberei már dolgoznak a helyreállításon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.