Sopron-Ágfalván

Csaknem húsz robbanótestet találtak

Közel húsz gránátot és különféle gyalogsági lőszereket találtak a tűzszerészek Sopron-Ágfalván, a szakemberek csütörtök reggel folytatják a keresést.

2014.07.02 21:55MTI

A Váci Mihály utcában csatornázási munkálatokat végeztek, eközben vélhetően egy egykori lőállásra bukkantak, mivel többféle, nagy mennyiségű lőszer került elő.

A tűzszerészek szerda este a helyszínről tizennégy 8 centiméteres német aknavető gránátot, két 2 centiméteres német repeszlőszert, egy 2 centiméteres német páncéltörő gránátot, egy kilogramm vegyes gyalogsági lőszert, egy tárnyi 742-es lőszert, 4 jelzőrakétát és egy MG-42-es géppuska egyes részeit találták meg. A lőszerek nem kilőtt állapotban voltak, azokat elszállították.

Várkonyi Melinda közlése szerint a terület átvizsgálásával még nem végeztek a tűzszerészek, a munkát csütörtök reggel folytatják, addig a rendőrség őrzi a területet. Az utca 100 méteres szakaszának lezárását feloldották, a korlátozás lakókat nem érintett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.