Vízirendőrök

Egy órán belül három embert kellett kimenteni a Velencei-tóból

Az erős szél miatt nem tudtak partra jutni.

2014.06.30 10:27ma.hu
Forrás: police.hu

A Velencei-tavon elsőfokú viharjelzés volt érvényben 2014. június 29-én délután, amikor a gárdonyi vízirendőrök egy férfira figyeltek fel, aki egy sporteszközbe kapaszkodva sodródott a vízben. Az erős szélben a férfi surfjének kötelei összekeveredtek, ezért evezve próbált a partra jutni, azonban elfáradt és a vízben ragadt. A vízirendőrök a 21 éves budapesti lakost szolgálati hajójukba segítették és a partra vitték.

Egy óra elteltével a rendőrök egy szélben sodródó vitorlást vettek észre. A hajóban egy 54 éves férfi és 12 éves kisfia tartózkodott. Az apa elmondta, hogy ki szerették volna próbálni a vitorlást, azonban tapasztalatlanságuk miatt azt nem tudták irányítani, ezért sodródtak a vízen. A rendőrök a gárdonyi férfit és gyermekét vitorlásukkal együtt a partra vitték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.