Gyula vezér lépcső

Gyilkosság, hasraütésre - elkészült a vád

Öngyilkosságra készült. Annak igazolására azonban, hogy képes az emberi életet kioltani, elhatározta, hogy először egy ismeretlent fog megölni.

2014.06.13 12:52MTI

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség azzal a 25 éves férfival szemben, aki 2011 novemberében többtucatnyi késszúrással végzett véletlenszerűen kiválasztott áldozatával - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Közleményében azt írta: a vádirat lényege szerint a vádlott az emberölés előtti években rendszeresen fogyasztott kábítószert, ennek hatására a bűncselekmény idején pszichés zavarokkal küzdött, és azt tervezte, hogy öngyilkos lesz. Annak igazolására azonban, hogy képes az emberi életet kioltani, elhatározta, hogy először egy ismeretlent fog megölni.

A férfi 2011. november közepén a tervezett emberölésre a XXII. kerületben keresett megfelelő helyet. November 25-én az éjjel órákban egy 15 centiméteres pengéjű tőrkéssel a korábban kiválasztott Gyula vezér lépcsőhöz ment, hogy egy hozzá hasonló testalkatú, véletlenszerűen kiválasztott embert megöljön. Egy buszmegállóban több órán át várakozott, majd felfigyelt egy buszról leszálló - hozzá hasonló korú - sértettre, és követni kezdte. A lépcsőhöz érve a vádlott a késsel a sértettre támadt, a férfit mintegy harmincszor megszúrta, illetve megvágta. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A vád előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, amelynek a törvény szerinti maximális büntetési tétele életfogytig tartó szabadságvesztés.

A Fővárosi Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő terhelttel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Az MTI 2012 decemberében számolt be a bűncselekmény felderítéséről. A rendőrség akkori sajtótájékoztatóján elhangzott kérdésre, miszerint a férfi a tette után tényleg megpróbált-e öngyilkosságot elkövetni, Sulányi Vilmos, a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője azt mondta: megkísérelte, de a fájdalom miatt abbahagyta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.