Munkagép szakított gázvezetéket

15 embernek kellett elhagynia otthonát Baranyán

Földmunkagép szakított át egy gázvezetékcsövet csütörtökön Bátonyterenyén, a gázszivárgást már megszüntették, átmenetileg 15 embernek kellett elhagynia az otthonát.

2014.06.12 11:38MTI

Szegi-Mikula Katalin, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője elmondta: a Jászai utca és a Damjanich utca kereszteződésében történt a baleset, egy katasztrófavédelmi egység vízsugárral hígította a levegőbe áramló gázkoncentrációt.

Az áramszolgáltató ÉMÁSZ három utcában rövid időre lekapcsolta az áramot a robbanásveszély miatt. A szivárgás már megszűnt, miután a Tigáz Zrt. munkatársai szakaszosan lezárták a gázvezetéket.

A hivatalvezető hozzátette: átmenetileg 15 lakásból 15 embernek kellett elhagynia az otthonát. A katasztrófavédelmi igazgatóság vizsgálatot kezdeményezett a helyszínen - közölte Szegi-Mikula Katalin.

Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bátonyterenyei kapitányság bűnügyi osztálya közveszély-okozás vétség gyanúja miatt indított eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.