Somogyban, Szabolcsban

Ég itt minden: aljnövényzet, búzatábla, száraz fű... (Frissítve: már egy kamion is)

A tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek egy közeli, aratásra váró gabonatáblára.

2014.06.11 16:53ma.hu

Kigyulladt egy kamion szerda délután az M0-s körgyűrű XXII. kerületi szakaszán. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a Duna-híd előtti szakaszon a rendőrök mindkét sávot lezárták.

A kamion teljes terjedelmében ég. A tűzoltók megkezdték az oltást. A kamion raktere üres, sérültről a tűzoltóknak nincs információjuk.

Aljnövényzet és búzatábla is lángra kapott szerda délután Somogy megyében, a tüzet a siófoki és a kaposvári tűzoltók fékezték meg - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Bázelné Mihályka Szabina tájékoztatása szerint Siójut és Ádánd között mintegy fél hektáron égett az aljnövényzet, a lángok átterjedtek egy búzatáblára is. A siófoki tűzoltók négy vízsugárral negyedóra eloltották a tüzet.

A szóvivő közlése szerint Kaposvár külterületén, a Fészerlak felé vezető úton az összehordott növényi hulladék égett. A lángokat a kaposvári tűzoltók oltották el.

Harminchektáros területen száraz fű gyulladt ki Nyíregyháza és Napkor között szerda délután, a lángok egy gabonatáblát is veszélyeztettek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Dóka Imre zászlós elmondta: a nyíregyházi tűzoltók megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek egy közeli, aratásra váró gabonatáblára. A fű foltokban még ég, a tűzoltók munkáját a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakemberei is segítik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.