Szexképekkel zsarolta volt feleségét

Tartásdíj helyett szex képekkel zsarolt - két évet kapott

Szexképekkel zsarolta volt feleségét egy mikei férfi; a Somogy Megyei Bíróság kedden jogerősen két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

2008.01.08 17:41MTI

Az ügyben érintett felek 2005-ben váltak el, miután megegyeztek a vagyonmegosztásról és a tartásdíjról, ám egy éven át még a válásuk után is többször intim kapcsolatot létesítettek egymással..

A férfi egy szexuális együttlét alkalmával - a volt feleség hozzájárulásával - fotókat készített az aktusról, s a képeket saját számítógépén tárolta. Ezekkel zsarolta meg az asszonyt, mikor később végleg megromlott a kapcsolatuk, s a volt házastárs - jogi képviselője útján - az elmaradt tartásdíjat, és a közös vagyonból fizetendő 200 ezer forintot követelte.

A vádlott azzal fenyegetőzött, ha a nő nem mond le a 200 ezer forintról, akkor a fotókat felteszi az internetre, elküldi az asszony szüleinek, s a faluban és közös gyermekük óvodájában is kiplakátolja. Nyomatékul a kép egyik másolatát valóban el is küldte a nő szüleinek.

A 35 éves vádlott büntetését a bíróság másodfokon helybenhagyta, a cselekményt azonban zsarolás bűntettéről zsarolás kísérletére minősítette át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.