Még nem tudni, mi történhetett

Tapasztalt pilóták vesztették életüket a kisapostagi repülőbalesetben

A repülőgép eddig ismeretlen okból zuhant le. A roncsokat a reptértől légvonalban másfél kilométerre találták meg.

2014.05.29 11:33MTI

A Kisapostag és Baracs között szerda este lezuhant kisrepülőgép mindkét utasa tapasztalt pilóta volt - mondta a Dunaferr Repülő Klub vezetője csütörtökön.

Loskay László közölte, hogy az Apollo Fox típusú, ultrakönnyű repülőgép a pilóta tulajdonában volt, aki klubjukban is tag volt. A két férfi szerda este szállt fel - mondta a klubvezető, hozzátéve, a hozzátartozók csütörtök reggel értesítették őt arról, hogy a férfiak nem érkeztek haza.

Komócsi Zoltán az egyik elhunyt - Fotó: Komo-Sky Team Facebook-oldal

"Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, kik ismerték és szerették, hogy Komócsi Zoltán 2014. 05. 28-án tragikus hirtelenséggel életét vesztette. Emléke szívünkben örökké él" - tette közzé ma Facebook-oldalán a Komo-Sky Team.

A repülőtéren csak a nyitott hangárt és leparkolt autóikat találták meg. Loskay László szerint "komolyabb műszaki, vagy repülési hiba" miatt következhetett be a tragédia.

MTI/Ujvári Sándor

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök reggel tájékoztatta az MTI-t arról, hogy lezuhant egy kisrepülőgép Kisapostagnál, a roncsokban két holttestet találtak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward elmondta, hogy a szerda este történt légi balesetben két férfi halt meg, a repülőgép eddig ismeretlen okból zuhant le.

A rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése bűntett miatt indított eljárást. A roncsokat a reptértől légvonalban másfél kilométerre találták meg.

MTI/Ujvári Sándor


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.