Bonyolódik

Rezesová-per - A másodfokú bíróság új szakértőt rendel ki

A másodfokú bíróság kizárta a védelem szakértőjét, és új szakértőt rendel ki az Eva Varholíková Rezesová ellen négy ember halálát okozó ittas járművezetés vádjával folyó másodfokú büntetőperben csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken.

2014.05.22 15:45Váczy Laura
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A bírói tanács elnöke kiemelte: az igazságszolgáltatásban nem elég pártatlannak lenni, annak is kell látszani. A védelem szakértőjével kapcsolatos körülmények miatt ez a követelmény - akár a szakértő hibáján kívül - sérült, ezért van szükség a kizárására és új szakértő kirendelésére.

Csütörtökön az ügyész új első fokú eljárást, a védő felmentést, illetve új eljárást kért, a másodfokú bíróság azonban várhatóan már nem adja vissza az ügyet első fokra, hanem érdemi döntés hoz. Júliusra három tárgyalást tűztek ki.

A vád szerint a szlovák nő 2012. augusztus 21-én az M3-as autópályán ittasan X5-ös BMW-jével mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant egy személyautóba, a kocsi négy utasa életét vesztette.

A Gödöllői Járásbíróság tavaly ősszel első fokon, nem jogerősen hat év fogházat szabott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.