Nagy fogás

Értékes festményeket talált a rendőrség

Előkerültek azok az értékes festmények, melyeket egy kalocsai raktárból loptak el gépkocsifelnikkel, számítástechnikai eszközökkel együtt.

2014.05.14 10:36Havariapress
police.hu

A napokban fogták el a kalocsai nyomozók a műtárgytolvajt,aki évekkel ezelőtt lopott el egy raktárból Rippl-Rónai, Csók István, Mednyánszky László festményeket. A 32 éves gyanúsított korábban az áldozatánál folyó munkálatokkor járt bent a raktárakban és hozzáfért a kulcsokhoz.

Nem csak az értékes festményeket vitte magával, hanem gépkocsifelniket, számítástechnikai eszközöket, lakásgépészeti eszközöket, valamint dísztárgyakat és ékszereket is ellopott onnan.

A zsákmány egy részén időközben túladott, internetes hirdetések útját tette pénzzé az eladható tárgyakat, eszközöket. A kalocsai férfi elfogásakor megtartott házkutatás során a festmények előkerültek, s ékszereket és elektronikai eszközöket is találtak a rendőrök.

A beismerő vallomást tett gyanúsítottat őrizetbe vették, majd a Kalocsai Járásbíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.