Kisöreg, állj csak meg!

Egy kisgyerek... szemben a forgalommal? - videóval

Egy szolgálaton kívüli főtiszt talált rá Kiskunfélegyházán a forgalommal szemben kerékpározó kisfiúra.

2014.05.06 11:41ma.hu

Csordás József r. őrnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetője 2014. május 4-én 17 óra 13 perckor szolgálaton kívül családjával Kiskunfélegyháza belterületén közlekedett saját személyautójával. Az Izsáki úton arra lett figyelmes, hogy egy kisgyermek a forgalommal szemben kerékpározik. Mivel a biciklis fiú a sáv közepe felé kormányozott, egy autós csak szokatlanul nagy oldaltávolsággal tudta őt kikerülni, a következő jármű pedig le is fékezett, hogy el ne üsse a magányosan tekerő gyermeket.

Az őrnagy ekkor megállt autójával és a biciklist is megállította. Az 5 éves kisfiú felügyelet nélkül, egyedül kerékpározott, de meg tudta mondani, hogy mi a neve, illetve hogy hol lakik. Kiderült, hogy a rendőr családja ismeri a fiú szüleit, így autójukkal hazavitték a kicsit és biciklijét.

A gyermek édesapja hálásan megköszönte a közlekedési vezetőnek, hogy megóvta fiát egy esetleges balesettől. Elmondta, hogy csak az otthonuk melletti játszótérre engedte le a gyereket biciklizni és nem is tudott róla, hogy a kicsi eltekergett.

Kisöreg, állj csak meg!

A döbbenet másodpercei:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.