Nyíregyháza

Autóbontóban végezte - volna - 34 lopott kocsi

A nagy értékű járműveket Ausztriában, Olaszországban és Szlovákiában lopta el egy hat ukrán és két magyar állampolgárból álló társaság.

2014.04.16 15:59MTI

Harmincnégy lopott gépkocsit azonosítottak a rendőrök egy illegális nyíregyházi autóbontó-telepen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Fedor Rita százados elmondta, hogy a most befejeződött nyomozás adatai szerint a nagy értékű járműveket Ausztriában, Olaszországban és Szlovákiában lopta el egy hat ukrán és két magyar állampolgárból álló társaság.

A csoport tagjai a nyíregyházi telephelyen szétszerelték az autókat, és az alkatrészeket Ukrajnában értékesítették.

A szóvivő megjegyezte, hogy további két, a telephelyre tartó gépkocsit az M3-as autópályán állítottak meg a rendőrök, azokat Szlovákiában lopták el, és ugyancsak Ukrajnában értékesítették volna az alkatrészeiket.

A nyolc, előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen lopás és orgazdaság bűntettének elkövetése miatt a rendőrség vádemelési javaslatot terjesztett elő a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.