Nagyon sok a baleset

A motoros is ember - vigyázzunk rájuk!

A tavaszi időjárás beköszöntével a motoros szezon is kezdetét vette, ezért az Országos Mentőszolgálat - okulva a tapasztalatokból - az óvatos, körültekintő közlekedés fontosságára figyelmezteti a közlekedőket.

2014.03.22 18:15ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

A gépkocsivezetők útkereszteződéshez érve, vagy előzésbe kezdve számítsanak kétkerekű jármű érkezésének lehetőségére is, a motorosok pedig ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására, az ideális követési távolság megválasztására, valamint a megfelelő védőfelszerelés használatára, mellyel sok súlyos sérülés kivédhető.

Motoros baleset helyszínén az elsősegélynyújtó gondoljon nyaki gerincsérülés lehetőségére, ezért a bukósisakot kizárólag indokolt esetben és a nyak rögzítése után távolítsa el a sérültről a mentők megérkezése előtt.

Az Országos Mentőszolgálat is használ motorkerékpárokat a sürgősségi ellátásban. A mentőmotorosok idén április 1-től állnak szolgálatba az M3-as és az M5-ös autópályán, valamint Budapest belvárosában, júniustól pedig újabb mentőmotor kapcsolódik be a mentési rendszerbe a Balatonnál.

Az Országos Mentőszolgálat mentőmotorjait színes bemutató keretében lehet megtekinteni a vasárnapig nyitva tartó Nemzetközi Autós Motoros Kiállításon, a Hungexpo területé - áll az Országos Mentőszolgálat felhívásában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.