A lecsúszott fiatalok körében ismét hódít a heroin

Múlt héten már hat emberéletet követelt a gyilkos drog a fővárosban

A társadalom peremére szorult, kilátástalan helyzetben lévő, lecsúszott fiatalok körében ismét hódíthat a heroin, legalábbis ettől tart a Nyírő Gyula Kórház addiktológusa, akivel a Népszabadság hétfői száma közöl interjút azt követően, hogy a múlt héten már hat emberéletet követelt a gyilkos drog Budapesten.

2008.08.11 07:05Népszabadság Online

Funk Sándor főorvos szerint a jelek azt mutatják, hiába hitték azt, hogy a kevésbé gyilkos kábítószerfajták kiszorítják a piacról a heroint. A szakember arra figyelmeztet, aki a heroinhoz nyúl, számolnia kell azzal, hogy bármelyik lövés az utolsó lehet. Nem az a meglepő, ha valaki belehal az adagjába, hanem az, ha túléli - fogalmazott. Az addiktológus azt közölte, megelőzhetők lennének a heroinmérgezéses halálesetek, mert létezik e célra gyógyszer, igaz, ebből egyetlen ampulla 25 ezer forintba kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.