A vádlott "agyba-főbe rugdosta"

Négy év börtön halált okozó bántalmazásért

Olyan súlyosan bántalmazott Nyíracsádon egy nőt, hogy az belehalt koponyasérüléseibe.

2014.03.18 18:55MTI

Négy év börtönbüntetésre ítélt kedden a Debreceni Törvényszék első fokon egy férfit, aki 2011 augusztusában olyan súlyosan bántalmazott Nyíracsádon egy nőt, hogy az belehalt koponyasérüléseibe. A Tóth Zoltán vezette büntetőtanács a vádlottat kötelezte 625 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is - közölte Tatár Tímea, a törvényszék szóvivője.

A bíróság megállapítása szerint a vádlott és a sértett régóta ismerték egymást, egy utcában laktak Nyíracsádon, s amikor az évek során a sértett házassága megromlott, egyre szorosabbra fűzték kapcsolatukat.

2011 augusztusában a nő férje néhány napra elutazott, így a pár sok időt tudott együtt tölteni. A napok italozással, bántalmazásba torkolló veszekedésekkel teltek. A nő látványos sérüléseket szenvedett, és több helybelinek is azt mondta: a vádlott "agyba-főbe rugdosta". Ugyanebben a hónapban egy átverekedett éjszaka után - amelynek fültanúja volt az egyik szomszéd - a nőt már nem látták, s bár K. Tibor többször felkereste, hogy megnézze, milyen állapotban van, minden alkalommal elsötétített hálószobában, az ágyában fekve találta.

Néhány nap múlva észrevette, hogy az asszony nem lélegzik és kihűlt. A szomszédokkal kihívták a háziorvost, az megállapította, hogy a nő 24-48 órával korábban halhatott meg. A szakértői vélemény szerint halálát koponyasérülés okozhatta. Miután kiderült, hogy a sértett meghalt, a vádlott egy közeli erdős területen bújt el, a rendőrök három nappal később fogták el.

Tóth Zoltán tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában elmondta: a bírósági eljárás során a nő hozzátartozói többször is céloztak arra, hogy valójában nem K. Tibor, hanem az asszony férje volt a bántalmazó. A végzetes incidens fültanúi azonban egyértelműen azonosították a vádlott hangját. Ugyanakkor a férjet napok óta senki nem látta a településen, és siklósi vendéglátói is kijelentették, hogy a férj náluk, velük töltötte az időt.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős: a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett.

Az előzetes letartóztatás fenntartásáról is döntenie kellett a bíróságnak. A kiszabott négy év kétharmad része ugyanis idén májusban letelik, a vádlott tehát feltételesen szabadlábra kerülhetett volna. A tanács azonban - a vádlott korábbi elrejtőzése miatt - úgy döntött, a jogerős ítélet megszületéséig K. Tibor előzetesben marad.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.