Kéttucatnyi álláakeresőt csaptak be

Ausztriai munka ígéretével csaltak ki milliókat

Ausztriai munka ígéretével összesen 2,5 millió forintot csalt ki kéttucatnyi csongrádi és környékbeli álláskeresőtől két férfi, akiket őrizetbe vett a rendőrség.

2014.03.12 10:25MTI
police.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozás egy csongrádi férfi feljelentése alapján indult, aki arról számolt be, hogy egy ausztriai csomagolómunkát ajánló internetes hirdetésre jelentkezett. A sértett dolgozni akart, ezért befizette a költségekre és szállásra kért 108 ezer forintot.

A szerződés megkötésére Bugyi községbe kellett utaznia, ám ott rájött, hogy becsapták. A pénzt akkor már nem tudta visszahívni, az összeget addigra készpénzben felvették.

A rendőrség hétfőn fogta el a bűncselekménnyel gyanúsított 33 éves L. Attilát, majd másnap a 32 éves J. Vilmost. A nyomozás eddig 24 csongrádi és környékbeli sértettet derített fel. A két budapesti lakos mintegy 2,5 millió forint kárt okozott.

A rendőrség csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt a két férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.