Vádemelés

Ötéves kislánya mellett fojtotta meg az asszonyt

Aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves férfivel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a férfi úgy fojtotta meg áldozatát, hogy az asszony mellett feküdt ötéves kislánya.

2014.03.06 10:54MTI
freedigitalphotos.net

Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője emlékeztetett arra, hogy az eset még 2012. december 31-én történt: a férfi késő éjszaka indult haza erősen ittas állapotban, és útközben még beadott magának egy Penta néven ismert, kábítószernek nem minősülő anyagot.

Hazaérve bement a vele egy házban, de külön lakrészben lakó szomszédasszonyához. A nő az ágyában aludt ötéves kislányával – ismertette a részleteket a szóvivő.

A férfi bemászott az alvó asszony mellé, aki felébredt és el akarta zavarni, a férfi azonban megerőszakolta. Közben, hogy a teljes erejével védekező asszony ellenállását megtörje, fojtogatta. A nő - akinek halálát fulladás okozta - ötéves kislánya végig az ágyban volt az anyja mellett. A férfi akár életfogytig tartó fegyházzal is büntethető.

A vádlott, aki korábban már csaknem 5 évet ült börtönben rablások és testi sértések miatt, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését – jegyezte meg a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.