Elmúlt a veszély

Bomba az Orczy-kertben - megsemmisítették a detonátort

Az ötven kilogrammos légibomba hatástalanítása 40 percig tartott a tűzszerészeknek. A kiköltöztetetett lakók nem sokkal este 9 óra után hazatérhettek és a forgalom is megindult.

2014.02.10 21:36MTI
Fotó: MTI

A helyszínen megsemmisítették a VIII. kerületi Orczy-kertben talált világháborús bomba gyújtószerkezetének detonátorát, a hatóságok feloldották a korlátozásokat - tájékoztatta Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje hétfő este az MTI-t. Mint mondta, az ötven kilogrammos légibomba hatástalanítása 40 percig tartott a tűzszerészeknek.

A kiköltöztetetett lakók nem sokkal este 9 óra után hazatérhettek és a forgalom is megindult. A bombát délután, építési munkálatok közben találták, a tűzszerészi munkálatok idejére lezárták az Orczy-kert környékét 350 méter sugarú körben. Öt lakóházat kellett kiüríteni, ami mintegy 550 lakást, 1000-1500 lakót érintett; a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a IX. kerületi önkormányzat által kijelölt befogadóhelyeken hozzávetőlegesen százan várakoztak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.