Zöldségeknek adták ki magukat

Hány szír fér el egy kiskőrösi Barkaszban? Számolja meg a fotón!

Egy közterületi járőrszolgálatot ellátó baleseti helyszínelő buktatta le az embercsempészt, aki zöldségként tárolta a szíriaiakat.

2014.02.08 17:35ma.hu
A zöldségrakomány.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2014. február 7-én 0 óra 40 perckor a város belterületén látott el járőrszolgálatot, amikor a Dózsa György út 43. szám előtt intézkedés alá vont egy kistehergépkocsit, és annak vezetőjét, Á. György 48 éves pirtói lakost. A férfi azt állította, hogy zöldséget szállít egy budapesti piacra. A rendőrnek gyanús lett a sofőr viselkedése, ezért megvizsgálta a rakományt.

Kiderült, hogy a teherautó rakterében 20 szír állampolgár volt összezsúfolva. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a helyszínre megerősítésként érkező járőrök elfogták és előállították őket. A sofőr elismerte, hogy pénzért kellett volna a személyeket továbbszállítania. Á. Györggel szemben - őrizetbe vétele mellett - a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya indított eljárást embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A határsértők közül 15 szír rendelkezett személyazonosításra alkalmas érvényes okmánnyal, így őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak adták át. A többi 5 külföldivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat Idegenrendészeti Osztálya kiutasítást előkészítő őrizetet rendelt el, és a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.