Balesetek, elakadt autók

Ónos eső: keresztbe fordult a sószóró is

Balesetek, a jeges utakon megcsúszott és elakadt autók lassítják a közlekedést több helyen az országban vasárnap reggel.

2014.02.02 09:05MTI
Fotó: MTI

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel azt közölte, lezárták a fél útpályát a Pest megyei Dobogókő és Pilisszentkereszt között, ahol egy megcsúszott személyautó a szalagkorlátnak ütközött és akadályozza a forgalmat. A balesetben senki nem sérült meg.

A műszaki mentéshez riasztott pomázi tűzoltók az egyik útpálya jégmentesítése után tudják megkezdeni a kocsi kiszabadítását.

Veszprém megyében Vinár és Nemesszalók között - mintegy háromszáz méterre a vasúti pályától - egy, az úton keresztbe fordult sószóró gépkocsi akadályozza a forgalmat. A jármű kiszabadítására a pápai tűzoltókat riasztották.

A Baranya megyei Garénál egy személyautó akadt el a csúszós úton, a műszaki mentést a siklósi tűzoltók végzik.

Több személygépkocsi és egy rendőrautó is elakadt a hajnali órákban Veszprém megyében a síkos úton - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint hajnali fél egykor egy Suzuki csúszott árokba Mencshelyen, a veszprémi tűzoltók drótkötéllel húzták vissza az útra. Négy órakor Balatonalmádi belterületén egy rendőrautó akadt el a jeges, meredek úton, a balatonfűzfői tűzoltók segítettek a továbbhaladásában.

Szombat éjszaka az igazgatóság munkatársai hat esetben összesen hét járműnek segítettek a jeges utakon.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Veszprém megyében 25 gépjármű dolgozik az utak síkosságmentesítésén, a megyében csupán a szigligeti bekötőút járhatatlan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.