Vonatpótló buszok viszik az utasokat

Hétfőig is tarthat a helyreállítás a tolnai vonatbaleset helyszínén

A pécsi vasútvonalon történt vonatbaleset helyszínén várhatóan vasárnap éjszaka, de még hétfőn is dolgoznak, így egy szakaszon továbbra is vonatpótló buszokkal kell utazni - közölte Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel.

2008.08.03 14:37MTI - Fotó: MTI

A sajtófőnök közleménye szerint a Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon, Dombóvár és Szakály-Hőgyész között vasárnap is folytatják a szombat délután kisiklott kocsik eltávolítását, illetve a vasúti pálya és a felsővezeték helyreállítását.

A kárhelyreállítást nehezítik a kedvezőtlen terepviszonyok, a nehéz megközelítés, valamint az is, hogy mintegy 250-300 méteren a teljes vasúti pályát (síneket, vasbetonaljakat és a felsővezetéket is) ki kell cserélni.

A kisiklott és megrongálódott vasúti járművek egy részét szombaton éjszaka már eltávolították, a többit vasárnap szállítják el a helyszínről. A munkák gyorsítása érdekében Szolnokról egy újabb daru érkezett a helyszínre, illetve még több szakember vesz részt a helyreállításban.

A Budapest-Dombóvár-Pécs vasútvonalon közlekedő InterCity vonatok helyett Sárbogárd és Dombóvár, a személyvonatok helyett Szakály-Hőgyész állomás és Dombóvár között továbbra is vonatpótló buszok szállítják az utasokat, emiatt 20-30 perces késésekre is számítani kell.

A szombaton délután történt balesetben a Kaposvárról Budapest Déli pályaudvarra tartó, közel száz utast szállító vonat több kocsija kisiklott, a mozdony és az első kocsi a síneken maradt, az utolsó személyvagon az oldalára borult.

A balesetben két utas könnyebb sérülést szenvedett, őket a dombóvári kórházba szállították. További tíz utas is könnyű sérülést szenvedett, de ők a helyszíni elsősegélynyújtás után folytathatták útjukat. A baleset körülményeit még vizsgálják, de valószínűsíthető, hogy a kisiklást a vasúti pálya műszaki hibája okozta.

A MÁV-START Zrt. azoknak az utasoknak, akik a helyreállítási munkálatok ideje alatt utazásuk megkezdése előtt lemondanak az utazásról, kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a megváltott menetjegyek árát.

Akik igénybe veszik a vonatokat, a pótdíj- és helyjegy-köteles InterCity vonatok 15 percnél nagyobb késése esetén a pótjegyeik árát a célállomások pénztáraiban válthatják vissza. Az útiköltségük visszatérítésére vasárnap 24 óráig is lesz lehetőség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.