Tűz

Kiégett, majd szétázott egy lakás Szegeden - megvan a gyújtogató

Statikusnak kell megvizsgálnia a szerdán kora délután, Szeged belvárosában kiégett lakást, mert a tűz oltásához használt rengeteg víz meggyengíthette a ház tartószerkezet. És a gyújtogató is megvan.

2014.01.22 17:06Havariapress

Szerdán kora délután riasztották a tűzoltókat a megyeszékhely Retek utcájába, ahol egy harmadik emeleti lakás gyulladt ki. A lángok már az ablakon csaptak ki, mikor a tűzoltók megkezdték az oltást. A kszobákban és a konyhában is pusztító tüzet megfékezték, a kiégett lakásban nem találtak senkit. Később került elő a lakás tulajdonosa, akit szén-monoxid-mérgezés gyanújával kórházba vittek a mentők. Az épület többi lakóját az utcára terelték az oltás idejére. Az épületben elzárták a gázt, lekapcsolták az elektromos áramot is. A tűzoltási utómunkálatok zajlanak, s egy épületstatikust is a helyszínre rendeltek, mert az oltáshoz elhasznált, a kiégett lakásban összegyűlt víz súlya meggyengíthette a tartószerkezetet. A megalapozott a gyanú szerint a tüzet a 32 éves K. Tamás szándékosan okozta. A rendőrség közveszély okozása miatt indított eljárást ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.