Baleset az M3-as autópályán

Két autó ütközött az M3-ason - meghibásodott a mentésre siető helikopter

Két autó ütközött szombaton reggel az M3-as autópálya 15-ös kilométerénél, a balesetben két ember könnyebben megsérült. A balesethez kiérkezett mentőhelikopter meghibásodott, így nem tudott felszállni.

2008.08.02 10:46MTI

Az időközben megérkezett mentőhelikopter, amelyre végül a balesethez nem volt szükség, nem tudott felszállni, mert nem indult el az egyik hajtóműve - közölte az Országos Mentőszolgálat Légimentő Kht. munkatársa az MTI-vel, hozzátéve, hogy a jármű repülése nincs letiltva. A most meghibásodott helikoptert cserébe kapta a társaság, miután csütörtökön lezuhant egy mentőhelikopter a Pest megyei Kiskunlacháza és Apajpuszta között. 

Az eddigi információk szerint mindkét hajtóműve leállhatott a csütörtökön szerencsétlenül járt járműnek. A balesetben egy ember meghalt, hárman megsérültek. A helyszínen az látható, hogy a mentőhelikoptert az autópálya leállósávjában szerelik. A Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtó ügyeletese a balesetről elmondta: az egyik személyautó a belső sávban haladt, mikor a külső sávból egy másik autó sofőrje nem elég körültekintően a belső sávba akart áttérni. Az autó vezetője, mikor észrevette, hogy egy másik jármű halad a belső sávban, hirtelen jobbra rántotta a kormányt, és az árokba hajtott. 

A balesetet szenvedett autóban öt angol állampolgárságú ember utazott, közülük ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. Őket kórházba szállították, a többieket a helyszínen látták el. Az autópályán Miskolc irányába a belső sávban már engedik a forgalmat, a külsőben még folyik a mentés - mondta az ügyeletes hozzátéve, hogy bár lehet haladni, de "sűrű, lassú forgalomra kell számítani".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.