Átépítés

Robbanótesteket találtak a Kossuth téren

Egy 10,5 centiméteres német repeszgránátot, valamint egy 50 kilogrammos szovjet rombolóbombát és annak egy töredékét azonosították a helyszínre érkezett katonai tűzszerészek.

2014.01.12 14:05MTI
Fotó: MTI, archív

Robbanótesteket találtak a fővárosban, a Kossuth téren, a Parlament épülete előtti terület átépítési munkálatai közben vasárnap az ott dolgozó munkások. Várkonyi Melinda, a Magyar Honvédség tűzszerész ezred kommunikációs tisztje elmondta: egy 10,5 centiméteres német repeszgránátot, valamint egy 50 kilogrammos szovjet rombolóbombát és annak egy töredékét azonosították a helyszínre érkezett katonai tűzszerészek. Hozzátette, a gránát nem kilőtt állapotban volt, a bombamaradvány pedig tartalmazta a gyújtószerkezetet.

A gyújtószerkezetet a helyszínen kiszerelték és megsemmisítették a tűzszerészek, a bombatestmaradványt, illetve a gránátot pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőjébe szállítják.

A tűzszerész munkálatok idejére a munkásoknak el kellett hagyniuk az építési területet, de más, állampolgárokat érintő korlátozást nem kellett bevezetni - tájékoztatott a kommunikációs tiszt.

Hozzátette, hogy tavaly nyáron már találtak a Kossuth téren egy 100 kilogrammos szovjet légi bombát, amely szintén az átépítési munkálatok során került elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.