Ellopták a vezeték egy részét

Fémtolvajok miatt robbant a táti ház

Fémtolvajok lopták el a gázvezeték egy részét abból a családi házból, mely röviddel a betöréses lopás után felrobbant a Komárom-Esztergom megyei Táton.

2014.01.09 15:38Havariapress

Hétfőn hajnalban repült a levegőbe egy családi ház a kisváros Szív utcájában. A katasztrófavédelmi vizsgálat során megállapították, hogy gázrobbanás történt, mely azért következett be, mert hiányzott a gázvezeték egy része.

Az esztergomi rendőrök már a helyszíni szemle alatt bűncselekményre gyanakodtak. Nem először helyszíneltek a táti háznál, közvetlenül karácsony előtt egyszer már ismeretlenek betörtek oda, szerszámokat, gépeket, alkatrészeket vittek el a tolvajok. Gyaníthatóan ugyanazok, akik a gázvezetékeket lopták el.

A robbanást követő második napon elfogták a gyanúsítottakat, egy 19, egy 30 és egy 45 éves férfit. A tokodaltárói férfiakkal szemben lopás és közveszélyokozás miatt indítottak büntetőeljárást, mindhármukat őrizetbe vették, s kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.