Rendszeresen verte a két kiskorút

Vádemelési javaslat a gyermekeit terrorizáló apa ellen

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a középkorú férfival, aki a gyanú szerint rendszeresen verte és terrorizálta két kiskorú gyermekét Zala megyében.

2014.01.06 09:30Havariapress

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságra még 2012 decemberében tett feljelentést egy zalai szociális intézmény vezetője, egy hahóti nő és zalaegerszegi férje ellen, mert azok nem működtek együtt a családgondozóval, veszélyeztetve ezzel két kiskorú gyermekük testi és lelki épségét.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy az apa állandó agresszív viselkedést tanúsít, feleségét és gyerekeit is rendszeresen veri, így valóban veszélyezteti a két gyerek fejlődését lelki, érzelmi és értelmi téren egyaránt.

Az anya ugyan többször is ígéretet tett a családsegítőknek, hogy szakít férjével és nem engedi őt a gyerekek közelébe, ám ennek nem tett eleget. Az apa a gyanúsítotti kihallgatásán azzal védekezett, hogy gyermekeit nevelési célzattal, fegyelmezési szándékkal bántalmazta.

Az ügy nyomozása a napokban lezárult, s a rendőrség vádemelést javasol az illetékes ügyészségnek az 58 éves férfival szemben, két rendbeli, kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.