Rendőrségi módszert alkalmaznak

Biztonsági intézkedések a megszaporodott bombariadók ellen

Az utóbbi időkben megszaporodott a bombariadók száma az Arena Plazában, ezért a pláza vezetősége úgy döntött, hogy szigorít a biztonsági rendszerén, mivel vásárlói és munkatársai nyugalmának érdekében kötelessége elejét venni a rendszeres vakriasztásoknak.

2008.07.30 10:23ma.hu

Az Arena Plaza a VIII. kerületi Rendőrkapitánysággal együttműködve mától üzemelteti azt a rendszert, mely rögzíti a bejövő telefonhívásokat és azonnal képes beazonosítani a hívó felet. Az elmúlt időszakban egyre több bombafenyegetést kapott a bevásárlóközpont, ám a riasztások mindegyike vakriasztás volt. Az összes riasztás telefonon érkezett a bevásárlóközpontba. Minden alkalommal kiürítették az Arena Plazát, de a tűzszerészek egyszer sem találtak bombát az épületben. 

Az Arena Plaza vezetősége úgy döntött, hogy a VIII. kerületi Rendőrkapitányság segítségét kéri abban, hogy minél hamarabb véget vethessenek ennek a vakriasztás-sorozatnak. Július 29-től egy olyan szoftvert működtetnek a pláza telefonhálózatán, mely azonnal képes lenyomozni a bejövő hívások lokális forrását és egyben rögzíti is ezeket a hívásokat. 

Az Arena Plaza menedzsmentje felhívja a figyelmet, hogy a bevezetett intézkedések törvényesek, melyeknek az a célja, hogy a bombariadóval fenyegetőzők, akik ezzel a tevékenységükkel bűncselekményt követnek el, minél hamarabb a bíróság előtt feleljenek tetteikért.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.