Nád héjazatú

Kigyulladt a Bakonyi Tájház

A Bakonyi Tájház a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum szomszédságában áll, Veszprém központi részén, az Erzsébet liget szélén; az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely.

2013.12.01 08:08MTI

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett a veszprémi Bakonyi Tájház tetőszerkezete - erősítette meg az MTI információit a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szombat éjjel.

A tűzoltók kettes fokozatban vonultak ki a tűzhöz, a veszprémi és a balatonfűzfői egységek oltották, a helyszínen van az igazgatóság magasból mentő gépjárműve és a műveleti csoport is.

A tűz lakóházat nem veszélyeztet, senki nem sérült meg.

A Bakonyi Tájház a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum szomszédságában áll, Veszprém központi részén, az Erzsébet liget szélén; az egyik legkorábbi magyar szabadtéri néprajzi kiállítóhely. 1935-ben közadakozásból épült egy öcsi kisnemesi lakóház mintájára. Az épület háromosztatú, nád héjazatú, döngölt földpadlós.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.