Hűtlen kezelés alapos gyanúja

Feljelentés a jegybank hatmilliárdos kommunikációs tendere miatt

Az Együtt-PM választási szövetség csütörtökön feljelentést tesz hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett hatmilliárd forintos kommunikációs tendere miatt.

2013.11.14 15:05MTI

Juhász Péter szerint jelenleg Magyarországon megvalósíthatatlan, irracionális és irreális egy ilyen összegű reklámkampány lefolytatása és"kizárt, hogy az MNB-nek van olyan terméke, ami megérne egy ekkora kommunikációt". Az Együtt-PM szerint a Matolcsy György vezette jegybank kiszervezni akarja ezt a közpénzt, ami a választási kampányt szolgálja majd és valószínűleg kormánypropagandára költik majd el.

Ha a kormány komolyan gondolja, hogy ez a pénz rendelkezésre áll, akkor "azt értelmesen kellene elkölteni olyan dologra, ami az embereknek valós hasznot hoz, nem pedig kormánypropagandára" - fogalmazott Juhász Péter.

Az ellenzéki politikus ezért felszólítja Matolcsy Györgyöt, hogy vonja vissza ezt a tendert és állítsa le a "közpénzszórást". Elmondta azt is: az Együtt-PM szerdán írásban fordult az ügyben a kérdéseivel Matolcsy Györgyhöz, a jegybank elnöke azonban nem reagált a levelükre.

A Közbeszerzési Értesítőben szerdán jelent meg, hogy az MNB tárgyalásos közbeszerzést írt ki a jegybank általános kommunikációs feladatainak és a Növekedési Hitelprogram (NHP) kommunikációs feladatainak ellátására. A nyertes ajánlattevő feladata lesz az MNB számára médiatervezési és médiavásárlási, kreatív tervezési, kivitelezési és gyártási, PR és rendezvényszervezési, piackutatási, közvélemény-kutatási, elemzési és tanulmányírási feladatok, valamint a kapcsolódó ügynökségi feladatok ellátása az NHP pénzügyi kerete 0,3 százalékának megfelelő keretösszegben. A programban 2014. december 31-ig 2000 milliárd forintos hitelkeret áll rendelkezésre az első szakaszban jóváhagyott 750 milliárd forinton felül, így a 0,3 százalék 6 milliárd forintnak felel meg. A szerződés a felhívás szerint 2014. december 31-ig szól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.