A kegyelet nyugalmáért

Mindenszentek - bűnmegelőzési tanácsok az emlékezés idejére

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtják az emlékezés lángjait. A rendőrség idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet nyugalmát veszélyeztető bűncselekmények megelőzésére.

2013.10.29 10:00police.hu

A bevezetett rendőri intézkedések mellett felhívják a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak értéktárgyakat, csomagot, táskát. A gépkocsijuk ajtaját minden esetben zárják be, az ablakokat húzzák fel.

Tömegközlekedési eszközökön, különösen a fel- és leszállások alkalmával figyeljenek környezetükre, kézi-, illetve válltáskájukat testükhöz közel szorítva, mindig maguk előtt tartsák.

A temetőkben is legyenek körültekintőek, óvatosak, értékeiket, táskáikat ne hagyják őrizetlenül, ne tegyék le a sírokra, vagy azok mellé. Bármilyen jogsértés észlelése esetén forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es ingyenesen hívható számokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.