75 millió forint

Marihuána illata terjengett a kutyakennel felől

Jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a szerb férfi ellen.

2013.10.22 09:51MTI

Kutyakennelbe rejtve 30 kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb személyautó átvizsgálásakor a röszkei határon - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

A közlemény szerint az ellenőrzéskor a férfi úgy nyilatkozott, hogy nincs nála bejelenteni való áru. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, az elsődleges vizsgálat során azonban gyanút keltett, hogy a járműben lévő kutyakennel padozata az átlagosnál vastagabb. A pénzügyőrök a gépkocsit félreállították szigorított ellenőrzésre, majd a kennel padozatának megfúrásakor jellegzetes szagot éreztek. Végül a dupla padozatba rejtve 28 csomagban több mint 30 kilogramm marihuánát találtak.

A pénzügyőrök a férfit, valamint a 75 millió forint feketepiaci értéket meghaladó kábítószer-szállítmányt átadták a rendőrségnek, amely jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a szerb férfi ellen - olvasható a NAV közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.