14 milliós fogás Záhonynál

Csempészcigarettát rejtett a vasércszállítmány

Csempészett cigarettát rejtett egy Ukrajnából érkező vasércszállítmány a záhonyi határállomáson csütörtökön. A 14 millió forint értékű cigarettát röntgenkészülék segítségével találták meg a pénzügyőrök.

2013.10.10 10:12MTI

Dávid Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának rendészeti osztályvezetője elmondta: a szomszédos országból reggel érkező tehervonatot vasúti röntgenkészülék segítségével vizsgálták át a pénzügyőrök, s az átvilágítást követően a felvételeken észleltek furcsa jeleket az egyik vagon rakományában.

A kocsi ömlesztett vasércszállítmányát ezért megbontották, s alatta fekete műanyagzsákokba csomagolt 17 500 doboz, 14 millió forint értékű ukrán adójegyes cigarettát találtak.

A pénzügyőr főhadnagy hozzátette: a csempészett cigarettát lefoglalták és költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.