Tizenhárom sírt tettek tönkre

Gyerekek követték el a fiadi sírrongálást

Három gyermek követte le azt a sírrongálást, amit a napokban fedeztek fel a Somogy megyei Fiad település temetőjében - közölte vasárnap délelőtt a Siófoki Rendőrkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

2008.07.20 12:30MTI

A három gyermeket pénteken este találta meg a rendőrség. A tizenhárom sír megrongálásának ügyében törvényes képviselőik jelenlétében már meg is hallgatták őket - mondta Beke Ibolya. 

Hozzátette: a gyerekek síremlékeket rongáltak meg, összetörtek több, kőből készült virágvázát, letörtek egy márványlapból készült keresztet és három fém feszületet. Beke Ibolya elmondta: mivel kiskorúakról van szó, akik nem büntethetők, nem gyanúsítottként hallgatták ki a gyerekeket, és a rendőrség meg is szünteti velük szemben az eljárást. 

Az ügyben a település polgármestere tett feljelentést rongálás vétsége miatt, s ennek nyomán indított nyomozást a rendőrség. A sajtóreferens a kár nagyságáról még nem tudott információt közölni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.