40 kilós palack kezdett szivárogni

Klórgáz-szivárgás - hét embernek kellett elhagynia otthonát Gyöngyösön

Klórgáz-szivárgás miatt hét embernek kellett átmenetileg elhagynia az otthonát Gyöngyösön hétfő délután.

2013.09.23 14:50MTI

Antal Erika, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a vízművek telephelyén, zárt térben egy 40 kilogrammos klórgázpalack kezdett szivárogni, mert a dolgozók nem tudják elzárni a szeleporsót.

Tájékoztatása szerint a helyszínre a gyöngyösi tűzoltókat, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálatot és a Katasztrófavédelmi Mobil Labort riasztották.

A tűzoltók a kármentőbe helyezték a csekély mértékben szivárgó palackot, a mentésvezető biztonsági zónát jelölt ki, ahol a Katasztrófavédelmi Mobil Labor végzett méréseket. Jelentős mennyiségű klórgáz nem került a környezetbe, így nem volt szükség további lakosságvédelmi intézkedésekre.

Antal Erika az MTI kérdésére elmondta, két óra után a lakók visszatérhettek otthonukba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.