Eljárás indult

Bedrogozva vezethetett egy rendőr Budapesten

Jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette, valamint más bűncselekmény miatt indult eljárás egy a BRFK hivatásos állományába tartozó rendőr törzsőrmester, valamint egy civillel szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

2013.08.16 14:44MTI

Szoboszlai-Szász Richárd főügyész-helyettes közleményében ismertette: a nyomozás eddigi adatai szerint kedden az esti órákban a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőrök ellenőrzés alá vontak egy a XIV. kerületi Nagy Lajos király útján közlekedő személygépkocsit, amelyet a rendőr törzsőrmester - az előzetes szakvélemény szerint - többféle kábítószertől bódult állapotban vezetett.

A mellette utasként tartózkodó civil férfi pedig a rendőri intézkedés során kábítószert tartott magánál.

Szoboszlai-Szász Richárd tájékoztatása szerint a civil férfi tartózkodási helyén házkutatást tartottak és jelentős mennyiségű kábítószert foglaltak le. Mint írta, a jelenlegi adatok szerint, a rendőr törzsőrmester cselekménye "kábítószer birtoklása vétsége", és "bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége", míg társáé "jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette" gyanújának megállapítására alkalmas.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a rendőr törzsőrmestert és civil társát gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. A Budai Központi Kerületi Bíróság mindkét gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.