Kihallgatása folyamatban van

Körtéri lövöldözés - a 11. kerületben sikerült elfogni S. Ábelt

Elfogta a rendőrség S. Ábelt, aki csütörtökön késő este több lövést adott le a Móricz Zsigmond körtéren, és egy vendéglátóhely mennyezetébe is belelőtt.

2013.08.16 11:57ma.hu
Fotó: MTI, archív

Elfogta a rendőrség pénteken délelőtt egy XI. kerületi egészségügyi intézmény előtt S. Ábelt, aki csütörtökön késő éjjel három lövést adott le a Móricz Zsigmond körtér egyik vendéglátóhelyén. A lövöldözés során személyi sérülés nem történt. S.-t előállították, kihallgatása folyamatban van. Az ügyben lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt indult eljárás.

S. Ábelt korábban a Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte egyebek mellett emberölés előkészületének bűntette miatt. A férfi szabadlábon várta a jogerős ítéletet.

S. Ábel a vád szerint a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen több diáktársának megölésére készült 2006 és 2010 között. A férfi az utolsó szó jogán tagadta bűnösségét. S. Ábel az eljárás során egy év nyolc hónapot töltött előzetes letartóztatásban, illetve az igazságügyi elmemegfigyelő intézetben, ám 2011 novemberében kiengedték. Ügyvédje, Futó Barnabás akkor az Indexnek azt mondta, a Fővárosi Ítélőtábla azért helyezte szabadlábra védencét, mert "semmiféle bizonyíték nincs a bűnismétlés veszélyére".

A rendőrség péntek reggel adott ki elfogatóparancsot ellene.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.