Bevetik a Hunort

Robbanás Óbudán - mentőcsapattal, kutyákkal keresik az eltűnteket

A Hunor mentőcsapatot azért veti be az OKF, mert továbbra sem találják azt a két embert, aki abban a III. kerületi, Tímár utcai épületben lakik, ahol szerda hajnalban feltehetőleg gázrobbanás történt.

Hatalmas robbanás Óbudán! képgaléria

2013.08.07 10:00MTI
Hatalmas robbanás Óbudán! - Kattintásra galéria nyílik

Bevetik a Hunor mentőcsapat egyik egységét az óbudai házrobbanásban eltűnt két ember keresésére - közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Hajdu Márton elmondta, a kutató-mentő csapat már úton van, feladatuk a helyszín felderítése. Keresőkutyákat is visznek magukkal.

Az OKF honlapján közzétett ismertető szerint a katasztrófavédelmi főigazgatóság égisze alatt működő, speciális helyzetekben bevethető HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos mentőszervezet szakfeladata a romok alatt rekedt áldozatok keresése, mentése. A csapat alkalmas a veszélyhelyzetek, katasztrófák során jelentkező speciális mentési feladatok ellátására, az elsőként beavatkozók megerősítésére.

A Hunor mentőcsapatot azért veti be az OKF, mert továbbra sem találják azt a két embert, aki abban a III. kerületi, Tímár utcai épületben lakik, ahol szerda hajnalban feltehetőleg gázrobbanás történt. A robbanásban a ház legfelső két szintje gyakorlatilag leomlott. A statikus előzetes véleménye szerint jelenleg a teljes épület életveszélyes, de még további vizsgálatokra van szükség.

A mentők egy súlyos sérültet vittek el a helyszínről. A detonációt követően 22 embert kellett kitelepíteni az életveszélyessé vált házból. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a lakóépületből két idős asszonyt a Harrer Pál utcai idősellátó intézményben helyeztek el, a többi lakó megoldotta az elszállásolását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.