Baleset

Kutyát akart kikerülni az M1-es autópályán felborult busz szerb sofőrje

A szerb vendégmunkásokat szállító busz az autópálya nagyszentjánosi lehajtójánál borult fel. Több sérültet kórházba szállítottak.

Képek ide kattintva! képgaléria

2013.07.24 22:32MTI
Fotó: MTI

Az M1-es autópályán szerda hajnalban Tatabánya közelében felborult svájci rendszámú autóbusz szerb sofőrje azt állítja, hogy egy kutyát akart kikerülni, emiatt történt a baleset. A szerb vendégmunkásokat szállító busz az autópálya nagyszentjánosi lehajtójánál borult fel. Több sérültet kórházba szállítottak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Racsné Galambos Gréta arról számolt be, hogy az elsődleges adatok szerint a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel vezette a járművet, ezért borultak a vízelvezető árokba.

Az 53 éves sofőr ellen tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása miatt indítottak eljárást. Slobodan Ilic, a sofőr a Tanjug szerb hírügynökségnek telefonon elmondta, hogy nem elaludt a volánnál, hanem egy kutyát akart kikerülni, és ezért rohant neki a szalagkorlátnak. Elmondta azt is, hogy a buszon Svájcban élő szerbek, illetve turisták utaztak. A szerb sofőrt könnyebb sérülésekkel ápolják a tatabányai kórházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.