Intézkedő rendőrre támadt

A templomban fogták el a rablót - talán gyónni ment?

Egy soproni templomból állították elő a járőrök azt a román férfit, aki 2013. június 26-án délben lopott meg egy helyi asszonyt.

2013.06.29 08:57ma.hu

A soproni Szent Domonkos Templomban a déli szentmise befejeztével vette észre a 71 éves nyugdíjas, hogy mellette lévő táskájából eltűnt tizenegyezer forintja. Az asszony a sekrestyés segítségét kérte a bankók előkerítésében. A férfi kérdőre vonta a templomban tartózkodó 21 éves fiatalt, aki tagadta a bűncselekmény elkövetetését.

A kiérkező járőrök, ruházatának átvizsgálására a sekrestyébe kísérték a tolvajt, aki az intézkedésnek ellenállva megütötte, majd megrúgta a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőrt. A férfi zsebéből az eltulajdonított készpénz is előkerült.

R. Zoltán ellen a Soproni Rendőrkapitányság zsebtolvajlás útján elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást és feljelentés tett hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Győri Nyomozó Ügyészségen - tájékoztatta a ma.hu-t Kálmán Gabriella, a Győr megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.