Kegyetlen támadás

Vádemeléssel zárták a kulcsi gyilkosság nyomozását

Vádemeléssel zárta a rendőrség a 2012 áprilisában, Kulcson történt brutális gyilkosság ügyében indított nyomozást.

2013.05.02 08:59Havariapress

2012. április 6-án támadt rá családjára egy 23 éves férfi, a Fejér megye Kulcson, egy családi házban. A kegyetlen támadás során négyen meghaltak, hárman pedig súlyosan megsérültek.

A Terrorelhárítás Központ munkatársai a gyilkost a helyszín közelében fogták el. A férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy démoni megszállottság hatása alatt cselekedett, célja az volt, hogy megszabaduljon családtagjaitól.

A gyilkost elmeorvos szakértő is megvizsgálta, aki megállapította, hogy a férfi tudathasadásos elmezavarban szenved, ami a gyilkosság alatt is fennállt, így nem ismerte fel cselekménye következményeit.

Az elmeorvosi szakvélemény alapján ezért ügyészi indítványra a Székesfehérvári Járásbíróság megszüntette a gyanúsított letartóztatását, és egyben ideiglenes kényszergyógykezelést rendelt el. Mivel a férfi a büntetőeljárás során higgadtan, zavarodottságtól mentesen viselkedett, újabb elmeorvos szakértő vizsgálta meg, aki megállapította, hogy gyanúsítottnál a gyilkosság elkövetésének idején nem állapítható meg egyértelműen az elmezavar.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya pontosan egy év alatt befejezte az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel több emberen elkövetett emberölés miatt indított nyomozást, és az ügy iratanyagát vádemelési javaslattal megküldte a  Fejér Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.